abonneren
article
Nieuws

Finale ThinkQuest Junior en Expose Your Talent PO

Staatssecretaris Dijksma maakte tijdens de finale in het Eftelingtheater de winnaars bekend van ThinkQuest Junior en Expose Your Talent. Deze webstrijd en filmwedstrijd van Kennisnet daagt leerlingen in het basisonderwijs uit in teamverband een educatieve website te bouwen dan wel een interessante film te maken. Het team van basisschool ’t Startblok uit Honselersdijk won de eerste prijs met hun website over dromen: ‘Dat had je gedroomd!’. Het team van de Freinetschool uit Delft sleepte de eerste filmprijs in de wacht met ‘Het Freinetsportjournaal’.

Vakjury


"Leuke opening van de website! Menu leuk gemaakt en nodigt uit om site verder te kijken. Er is veel eigen materiaal; een combinatie van eigen teksten, die duidelijk door kinderen uit groep 5 geschreven en bedacht zijn, eigen tekeningen, filmpjes", aldus de vakjury over de winnende site.
De vakjury schrijft over de winnende film: "De jury vond deze film vooral heel grappig, met droge humor en leuke sketches. Ook het acteerwerk was goed, net als de montage."

Meerdere prijzen
Leerlingen van groep 8 van de St. Antoniusschool uit Musselkanaal wonnen met de film ‘De Kist’ de schoonheidsprijs. De jury was erg te spreken over deze film. "Het totaalplaatje is prachtig. Er is veel aandacht besteed aan de sfeer in de film: de kleding, de montage, de locatie. Alles sluit perfect aan bij het gevoel van vroeger. Deze film laat goed zien wat je met teamwork kunt bereiken, en verdient deze inzending de schoonheidsprijs, doordat de film in alle opzichten helemaal áf is".

De aanmoedigingsprijs gaat naar leerlingen van de Rehobothschool te Nieuwerkerk a/d IJssel voor hun site ‘Lees je suf’. "Deze titel is ook van toepassing op de hoeveelheid informatie op de site. Deze info is goed neergezet en in kindertaal opgeschreven", aldus de vakjury.

De Wedstrijden van Kennisnet starten weer
Na de schoolvakanties gaan de Wedstrijden opnieuw van start. Teams uit het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs worden uitgedaagd zich in te schrijven. Kijk voor meer informatie en inschrijving op wedstrijden.kennisnet.nl.

Alle genomineerde sites zijn te bekijken op http://www.thinkquest.nl/junior/definale
Alle inzendingen zijn te bekijken op http://po.exposeyourtalent.nl/

blog comments powered by Disqus