abonneren
article
Nieuws

Girlsday 2017 op het Europaplein!

Donderdagmiddag 13 april worden dertig meisjes tussen de 11 en 15 jaar van Piter Jelles De Dyk uit Leeuwarden meegenomen in de wereld van de techniek tijdens Girlsday 2017. Ze bezoeken de bouwwerkzaamheden op het Europaplein in Leeuwarden waar technieken worden toegepast bij de bouw van de nieuwe rotonde met fietstunnels. Gedeputeerde Sietske Poepjes van provincie Fryslân ontvangt de meisjes.

Activiteiten

Dat techniek ook voor vrouwen een boeiend vakgebied is, laten de vrouwelijke medewerkers van Leeuwarden Vrij-Baan en KWS Infra tijdens deze middag zien. Onder hun begeleiding en die van studenten van het Nordwin College en ROC Friese Poort doen de leerlingen in teamverband mee aan technische activiteiten rondom het plein. De activiteiten bestaan uit schatzoeken door middel van landmeten, het bouwen van een insectenhotel en beroepen raden van vrouwelijke medewerkers van Leeuwarden Vrij-Baan en KWS Infra. Het team dat het beste samenwerkt, wint een prijs.

Girlsday is een initiatief van VHTO

Girlsday is een initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday openen tal van technische bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar.

Het programma

13.00 uur                         Welkom door gedeputeerde Sietske Poepjes
 13.20 – 14.15  uur          Activiteitencircuit
 14.20 uur                         Prijsuitreiking, selfie maken, groepsfoto
 14.30 uur                         Afsluiting

Bron: https://www.vrij-baan.nl/2017/04/11/girlsday-2017-op-europaplein/

blog comments powered by Disqus