abonneren
article
Nieuws

Webinar om efficiënter te werken

Schrijf je soms handmatig resultaten over van het ene systeem naar het andere? Een dashboard, dat verschillende systemen met elkaar laat praten, biedt dan uitkomst. Wel is het belangrijk dat alle partijen, zoals scholen, leveranciers van digitaal lesmateriaal en makers van dashboards dezelfde taal spreken. Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk de webinar van Kennisnet.

Een dashboard wordt vaak gezien als een oplossing om informatie uit verschillende systemen te combineren. Het is makkelijk, efficiënt en compleet. Om een dashboard te maken, en dus informatie uit verschillende systemen bij elkaar te brengen, moeten alle betrokken partijen - van leveranciers van digitaal lesmateriaal tot makers van dashboards en de school zelf - dezelfde generieke taal spreken. Standaarden zijn die generieke taal.

Wat zijn standaarden?

Het is een set van afgesproken eisen en aanbevelingen voor de koppeling van technische systemen. Het gaat niet alleen over techniek, maar ook over de betekenis van gegevens. Bijvoorbeeld welke naam je een vak geeft. Technisch kan er veel, maar belangrijker is dat de ontwikkeling van standaarden bijdraagt aan wat het onderwijs echt nodig heeft. Een standaard die je in het dagelijks leven veel gebruikt, is een stekker.

Webinar

In de webinar wordt je meegenomen in de ontwikkeling en de voordelen van standaarden die relevant zijn voor het creëren van een dashboard. Kennisnet houden het simpel, zonder te technisch te worden.

Deelnemers aan het webinar leren over:

• de rol en het belang van standaarden in het algemeen en bij dashboards
​• wat standaarden nu eigenlijk zijn
• wat er nu al mogelijk is
• wat de ontwikkeling is voor de toekomst
• welke rol het onderwijs zelf kan spelen bij de ontwikkeling van standaarden

Zie deze link voor de webinar.

blog comments powered by Disqus