Prowise heeft de levering van touchscreens aan 24 Brabantse basisscholen gewonnen. Na de recente mega-order in Kopenhagen (2.500 stuks) haalt Prowise met deze aanbesteding voor Stichting Prodas (Primair Onderwijs Deurne-Asten-Someren) ook dichtbij huis een belangrijke opdracht binnen.

De aanbesteding voor Prodas gaat om een raamovereenkomst van vier jaar. In de omgeving Deurne, Asten en Someren gaan 24 basisscholen gebruik maken van de interactieve digiborden uit Budel. Stichting Prodas kiest voor Prowise Touchscreens in combinatie met pc-modules. Deze modules zorgen ervoor dat je op het scherm in Windows kunt werken zonder een externe computer.

Nederlands product

Met het Prowise Touchscreen kiest Prodas voor een innovatief product, gemaakt met het oog op gebruiksgemak en veiligheid. Omdat het Budelse bedrijf de hardware, software en firmware volledig in eigen beheer ontwikkelt,  zijn de Brabantse scholen verzekerd van een top product van Nederlandse makelaardij.

Prodas

Stichting Prodas is ontstaan uit een fusie van zes schoolbesturen. Binnen de stichting bieden zo’n 450 medewerkers kwalitatief hoogwaardig basisonderwijs aan circa 4.300 leerlingen. De stichting bestaat uit 23 scholen voor regulier onderwijs en één school voor speciaal basisonderwijs (SBO de Brigantijn). De individuele scholen voeren een eigen onderwijskundig beleid vanuit een eigen visie en concept.

Trots

“We zijn enorm trots dat deze tender aan Prowise gegund is. Zeker omdat het gaat om een innovatieve scholengemeenschap in ons eigen Brabant. Prodas werkte al met onze touchscreens en we gaan deze samenwerking de komende vier jaar zeker voortzetten”, vertelt Prowise-directeur Erik Neeskens trots.