Ruim 43.000 leerlingen van groep 7 & 8 van het basisonderwijs hebben vrijdag hun Mediamaster-diploma behaald aan het einde van de Week van de Mediawijsheid (23-30 november). Tijdens deze week zijn ze in de klas aan de slag gegaan met de interactieve media-ervaring MediaMasters 2012.

Ruim 43.000 leerlingen van groep 7 & 8 van het basisonderwijs hebben vrijdag hun Mediamaster-diploma behaald aan het einde van de Week van de Mediawijsheid (23-30 november). Tijdens deze week zijn ze in de klas aan de slag gegaan met de interactieve media-ervaring MediaMasters 2012.  De kinderen hebben in samenspel met hun leerkrachten en ouders laten zien hoe mediawijs ze zijn.


 


Door hun opdracht, het redden van een redactie, zo goed mogelijk uit te voeren hebben ze onder meer geleerd hoe media worden gemaakt, hoe je kritisch naar media moet kijken en hoe je je online gedraagt. De winnaar heeft een dagje uit naar de Media Experience van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gewonnen. De Mediamasters werden op een aantal scholen uitgereikt door mediamakers Jeroen Overbeek (NOS Journaal), Evelien Bosch (Zapplive) en Maurice Lede (Het Klokhuis). Er deden dit jaar 13.000 kinderen meer mee dan in 2011.