In het schooljaar 2013-2014 is Almere de Nationale Onderwijsstad. Dit speciale schooljaar gaat 30 september van start met de OnderwijsWeek. Onderwijsstad Almere organiseert en faciliteert in deze onderwijsweek verschillende onderwijsactiviteiten en congressen. Het thema van het jaar is Onderwijs 2.0. Vernieuwing van het onderwijs en meegaan met ontwikkelingen in de maatschappij staan centraal. Met Almere Onderwijsstad staat het onderwijs in Almere een jaar lang in de schijnwerpers.


De OnderwijsWeek start met een landelijk congres op maandag 30 september.

Docenten, bestuurders, beleidsmakers, onderwijsondersteuners en vele andere onderwijsspecialisten gaan in debat over het thema Onderwijs 2.0, wat staat voor de vernieuwing van het onderwijs en meegaan met de ontwikkelingen in de maatschappij. De OnderwijsWeek staat in het teken van ontmoeten, netwerken en kennis delen.

Veelzijdig programma

Op dinsdag 1 oktober is een vertoning van de Echte Jongensfilm in de nieuwe bibliotheek. De film gaat over de problematiek rond jongens in het onderwijs, met aansluitend een debat over dit onderwerp. De VPRO zal dit programmaonderdeel verzorgen.

Het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP) reikt op 3 oktober de Toptalentprijs om getalenteerde Pabo-studenten te stimuleren.

Ook biedt Almere een podium aan een Expertmeeting, georganiseerd door de NTR. Hier vindt tevens de uitreiking van Het Gouden Oog plaats. Leraren uit basis- of voortgezet onderwijs die video