Sinds kort is er een Duitse app uit die bestuurders waarschuwt voor jonge kinderen die plotseling de weg over kunnen steken. Volkswagen maakt nu bekend die techniek in de toekomst ook in zijn auto’s te bouwen.

Sinds kort is er een Duitse app uit die bestuurders waarschuwt voor jonge kinderen die plotseling de weg over kunnen steken. Volkswagen maakt nu bekend die techniek in de toekomst ook in zijn auto's te bouwen.

De app in kwestie heet Schutzranzen en bestaat uit twee delen, een applicatie voor volwassenen en eentje voor kinderen. De apps communiceren met elkaar via gps. 

Op een Google Maps-kaartje is te zien waar kinderen aan het spelen zijn. Automobilisten krijgen daarnaast tijdig een waarschuwing, zodat ze extra voorzichtig door kunnen rijden. 

Dashboard

Schutzranzen is vooralsnog alleen in het Duits verkrijgbaar, maar Volkwagen laat weten dat de app geïntegreerd gaat worden in de dashboardsystemen van zijn autos's.

Mochten kinderen overigens geen smartphone bij zich hebben, dan kan de gps-zender bijvoorbeeld ook in een schooltas verwerkt worden. Niet voor niets is Schutzranzen een samentrekking van schulranzen (schooltas) en schutz (bescherming).