Een mobiele app zorgt er op het ROC Midden Nederland voor dat het aantal leerlingen dat vroegtijdig en zonder diploma stopt met school, daalt met 20 procent. Dat schrijft Trouw zaterdag. Met de app ‘Check it’, niet te verwarren met de uitgaans-app Check-it, kunnen mbo-leerlingen afspraken met adviseurs, maatschappelijk werkers, geld- en stagecoaches aanvragen. Daarnaast geeft de app informatie over solliciteren, gamegedrag, slaapproblemen en studiefinanciering.

Een mobiele app zorgt er op het ROC Midden Nederland voor dat het aantal leerlingen dat vroegtijdig en zonder diploma stopt met school, daalt met 20 procent.

Dat schrijft Trouw zaterdag. Met de app 'Check it', niet te verwarren met de uitgaans-app Check-it, kunnen mbo-leerlingen afspraken met adviseurs, maatschappelijk werkers, geld- en stagecoaches aanvragen. Daarnaast geeft de app informatie over solliciteren, gamegedrag, slaapproblemen en studiefinanciering.

Het ROC Midden Nederland ontwikkelde de app zelf. Het idee kwam van de leerlingen, die graag op moderne manieren wilden communiceren. Voorheen moesten studenten die worstelden met hun studiekeuze, een proces van zes tot acht weken doorlopen. Nu gaat dat een stuk sneller.

Door het succes van de app op het ROC Midden Nederland, gebruiken ook scholen als het MBO Utrecht en het Rotterdamse Albeda College nu 'Check it'. Of de app daar net zo succesvol is, is niet duidelijk.