SURFnet heeft 64 inzendingen ontvangen in reactie op een battle over het verhogen van het beveiligingsbewustzijn van studenten in het hoger onderwijs. De ICT-innovator voor het hoger onderwijs heeft bij Battle of Concepts een wedstrijd voor studenten en young professionals uitgeschreven.

SURFnet heeft 64 inzendingen ontvangen in reactie op een battle over het verhogen van het beveiligingsbewustzijn van studenten in het hoger onderwijs. De ICT-innovator voor het hoger onderwijs heeft bij Battle of Concepts een wedstrijd voor studenten en young professionals uitgeschreven. De uitdaging was een ludieke actie te verzinnen voor de jaarlijkse campagne voor beveiligingsbewustzijn Cybersave Yourself. SURFnet schreef de battle uit naar aanleiding van de conclusie dat door studenten nog steeds onveilig wordt omgegaan met persoonlijk informatie op internet. Uit de inzendingen zijn twintig winnaars gekozen.

“Onderwijsinstellingen brengen elk jaar weer informatiebeveiliging onder de aandacht van (eerstejaars) studenten en medewerkers. In 2009 hebben we samen met het hoger onderwijs de beveiligingscampagne Cybersave Yourself opgezet. Nu hebben wij gekozen om via Battle of Concepts ook studenten uit het hoger onderwijs bij onze campagne te betrekken en met resultaat”, aldus Jacques Schuurman, Security Officer van SURFnet.

Idee