Welke technologieën gaan de komende jaren een beslissende rol spelen in het onderwijs? Die vraag beantwoorden we graag in dit artikel. Artificial intelligence, internet of things, interfaces en vertrouwen in de digitale wereld: deze vier trends schetsen we op hoofdlijnen.

Door Els Booij en Wietse van Bruggen | Kennisnet

Een overzicht en uitleg van deze technologieën is volgens ons belangrijk. De toepassing van deze technologieën maakt het mogelijk om onderwijsambities te realiseren. Gebruik daarom dit overzicht als u samen met uw school een onderwijsvisie en een ict-plan ontwikkelt.

In dit artikel staan ​​de belangrijkste trends die we de komende vijf jaar verwachten. Dit zijn op zichzelf geen eilanden. Samen vormen ze de basis voor specifieke ontwikkelingen die het onderwijs kunnen verbeteren of hebben verbeterd.

Het is duidelijk dat de technologische trend veel meer is dan dat. We hebben deze keuze echter gemaakt omdat we geloven dat doorbraken in deze trends veelbelovend zijn, en we hopen dat ze een echte bijdrage zullen leveren aan de ambities van het onderwijs. Zo geven ze meer onderwijs op maat en leggen ze een betere aansluiting tussen onderwijs en beroepspraktijk.

De 4 technologische trends die een hoofdrol gaan spelen zijn:

  • Artificial intelligence (AI)
  • Internet of things (IoT)
  • Ontwikkeling van interfaces
  • Vertrouwen en de digitale wereld

Lees verder op Kennisnet.nl