Als je de verbeelding van je kinderen wilt prikkelen en ze wilt helpen bij het aanscherpen van de technische vaardigheden die ze als volwassenen nodig hebben, bekijk dan deze lijst met technisch speelgoed.

Er zijn geweldige STEM-kits (acroniem voor Science, Technology, Engineering en Mathematics) en technisch speelgoed die de interesse van een kind kunnen wekken, terwijl het kind al lerend plezier maakt.

In deze lijst concentreren we vooral op de technologie- en engineeringgebieden, met een aantal geweldige kits en speelgoed die inspireren bij het leren programmeren en maken van robots en digitale technologie.

Tip: Kies minder complex speelgoed voor kinderen die minder ervaring hebben en meer complex speelgoed voor kinderen die al ambitieuzere projecten hebben gebouwd of geprogrammeerd.

LEGO Star Wars Boost Droid Commander – LEGO Robotica voor kinderen
Aanbevolen leeftijd: 8-21

Als je het hebt over robotica en kinderen, is LEGO de beste plek om te beginnen. LEGO is al lang een innovator, niet alleen op het gebied van makers, maar ook op het gebied van robotica. In deze robotica-kit met Star Wars-thema kunnen kinderen meer dan duizend componenten gebruiken om R2-D2, een Gonk-droid en een Mouse-droid te bouwen. Vervolgens kunnen ze met een app deze figuren programmeren met een verscheidenheid aan verschillende gemakkelijk toegankelijke programmeer- en leerhulpmiddelen.

Pi-top [4] robotica-kit – Raspberry Pi robotica kit voor ouders en kinderen
Aanbevolen leeftijd: 12+

Deze geweldige kit maakt van de Raspberry Pi-computer een toegankelijke, krachtige en zeer flexibele leeromgeving.

De kit begint met een Raspberry Pi-basis die is omgebouwd om meer op een LEGO- of een Erector-set te lijken. De onderdelen en kabels klikken allemaal in elkaar. Met de juiste set add-ons kun je een notebookcomputer bouwen, een robot, een robot die deels een notebookcomputer is, of zelfs een notebookcomputer die ook een robot is.

Playz – Mijn eerste coderings- en computerwetenschapspakket – Spelen met code zonder computer
Aanbevolen leeftijd: 6-12

Als je op een kampeertrip bent of een stroomstoring hebt en je kind toch wilt leren coderen, dan is dit een geweldige plek om te beginnen.

Informatica en codering draaien om enkele basisrichtlijnen en theorieën die voor alle computers gelden. Deze kit laat zien hoe dat werkt, van de basisprincipes van codering (waar uw kinderen een echt coderingsmechanisme kunnen maken) tot sorteeralgoritmen. Als je wilt dat je kinderen wat tijd buiten het scherm krijgen en toch leren waar ze door gefascineerd zijn, is dit een goede koop.

Engino – Hefbomen, verbindingen en constructies Bouwpakket – Leer de basis van mechanismen
Aanbevolen leeftijd: 8+

Het laat zien hoe je dingen kunt maken met mechanische eigenschappen.

Hier is het ding: als je iets wilt maken dat een koppeling, een verbinding, een gewricht of beweging heeft als onderdeel van zijn werking, moet je deze concepten begrijpen. Deze LEGO-kloonset laat je zien hoe je dat moet doen, en als bonus ligt de prijs niet heel hoog.

Robosen T9E programmeerbare rover – Volledig gelede converteerbare programmeerbare robot met spraakopdrachten
Aanbevolen leeftijd: 12+

Als je van robots houdt en je wilt leren programmeren (of je kunt al programmeren en je wilt gewoon een kleine robotvriend met 17 servo’s), dan is deze kleine machine iets voor jou.

Het biedt niet alleen volledige robotica-functionaliteit, het zet Transformers-stijl (maar in het echt) om in een kleine modelauto. Het is gewoon zo ongelooflijk cool. Dat gezegd hebbende, het is ook bijna $ 500, dus het kost je om het coolste kind (of volwassene) in de buurt te zijn.

SOMAN – 12 in 1 onderwijs zonne-robot –  Een goedkoop project dat leuk is om in elkaar te zetten
Aanbevolen leeftijd: 8+ 

Als je plezier hebt gehad met LEGO of Meccano, zal dit speelgoed je bekend voorkomen. Het is technisch gezien geen robot omdat het geen autonome of zelfs afstandsbediening heeft en geen programmering. Maar je kind kan het in elkaar zetten, leren hoe versnellingen werken, het zonnepaneel aansluiten en een beetje leren over duurzame energie, terwijl hij zich amuseert.

Sphero SPRK+  – App-compatibele robotbal
Aanbevolen leeftijd: 8-14

Dit model is app-enabled, waardoor allerlei interessante programmering en experimenten mogelijk zijn. Hij rolt gemakkelijk over de vloer, het is klein genoeg om door relatief smalle openingen te komen, het is super wendbaar en zelfs waterdicht. Sphero maakt geweldig speelgoed dat ook leerplatforms zijn, maar al hun modellen lijken de afgelopen maanden in prijs te zijn geëxplodeerd, let daarom goed op als u deze aanschaft.

ELEGOO UNO Project Super Starterskit – Arduino kit met veel onderdelen
Aanbevolen leeftijd: 10+

Deze kit is niet voor kleine kinderen. Uw kind moet waarschijnlijk wel een tiener zijn en enige ervaring hebben met het bouwen van dingen en mogelijk ook met programmeren. De kit wordt geleverd met enkele eenvoudige tutorials, maar om eerlijk te zijn, ze zijn niet fantastisch. Maar de selectie van componenten is dat wel, en dat is waar de magie zit. Dus, als jij of je kind vertrouwd is met Googlen of YouTube zoeken naar Arduino-projecten en tutorials, dan geeft deze kit je de onderdelen om het voor elkaar te krijgen.

Smartstoy – Houten Solar Car – Laten we even afstand nemen van plastic
Aanbevolen leeftijd: 10-12

Ben je het zat dat alles van plastic is gemaakt? Wil je je kind leren over duurzame materialen? Overweeg deze lasergesneden carkit op zonne-energie. Niet alleen de kracht van de zon, het houten chassis is zowel robuust als biologisch afbreekbaar.

Yahboom AI-robotkit – Bouw een robot met een POV-camera
Aanbevolen leeftijd: 12+

Het enige nadeel is dat je je eigen Raspberry Pi moet toevoegen omdat de kit er niet een heeft. Dit is in ieder geval geweldig omdat je hiermee een zwervend apparaat kunt bouwen dat je kind kan besturen vanuit het oogpunt van de camera van de robot. Dat schijnt heel leuk te zijn.

Raspberry Pi 4 Basis Starterspakket – Stel je eigen kleine computer samen
Aanbevolen leeftijd: 12+

Raspberry Pi-kits zijn over het geheel in prijs gestegen. Dit kan te maken hebben met de toeleveringsketen, daarom is het nu iets moeilijker om een ​​Pi aan te bevelen als een superlage kostencomputeroplossing. Dat gezegd hebbende, zelfs voor $ 150, is een volledig verpakte Raspberry Pi-kit een goede prijs voor een eenvoudige server of een slim project. Houd dat met goud geperste latinum goed in de gaten.

DJI RoboMaster S1 – Alle drone-smarts van DJI in een robotkit
Aanbevolen leeftijd: 12+

Als je robotica wilt leren en plezier wilt hebben met primo hardware, dan is dit jouw speeltje. Het is niet goedkoop, maar het wordt geleverd met omnidirectionele wielen, een laserkanon en een kanon dat kleine kralen schiet.

Je kunt direct een gevechtsbot-scenario maken, maar het echte doel van het product is de programmeerbaarheid en leermiddelen. Er zijn een heleboel oefeningen en je kunt programmeren met Sketch of Python. Ten slotte bevat DJI een volledige reeks video’s, zodat uw kind een videoles kan volgen met hands-on gebruik van het apparaat. Het is gewoon zo verdomd cool.