90% van iedereen boven de 6 jaar oud bezit straks een mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van Ericsson, de voormalig telecomgigant uit Zweden. Dit percentage is gebaseerd op de blijvende groei binnen de telefoniemarkt. Het groeiende gebruik van mobiele apparaten is al langer bekend, maar de steeds jonger wordende eigenaars is een recentere ontwikkeling.

Deze ontwikkeling hoeft niet per se slecht te zijn, vertelt orthopedagoog Jose de Pauw aan Computer Idee. Zij is van mening dat kinderen veel meer uitdaging kunnen vinden in de moderne elektronica. Bovendien is er veel meer mogelijk op het gebied van onderwijs. “Reken- en taalproblemen worden tegenwoordig bijvoorbeeld opgelost door de vele beschikbare apps die ouders downloaden voor hun kinderen.”

Het onderwijssysteem in Nederland is –in lijn met de trend- ook steeds meer aan het veranderen. Zo opende in 2013 al zeven ‘iPad-scholen’ haar deuren.  Het initiatief van O4NT (Onderwijs voor een Nieuwe Tijd)  wil zijn leerlingen ‘bekwamer maken voor de 21ste eeuw’ en doet dit door de iPad te gebruiken in het leerproces.

 Wat de gevolgen zijn van deze trends op het gebied van onderlinge communicatie is nog onbekend, maar zal ongetwijfeld interessante bevindingen opleveren.

bron: computeridee.nl