De rol van de leraar blijft essentieel, ook in het huidige computer- en internettijdperk. Dit volgens een poll van MSN en de IT-webwinkels voor scholieren (en hun ouders) en studenten Surfspot.nl en Slim.nl. De poll vond eind augustus plaats in de aanloop naar het nieuwe school- en studiejaar.

De rol van de leraar blijft essentieel, ook in het huidige computer- en internettijdperk. Dit volgens een poll van MSN en de IT-webwinkels voor scholieren (en hun ouders) en studenten Surfspot.nl en Slim.nl. De poll vond eind augustus plaats in de aanloop naar het nieuwe school- en studiejaar. Kwalitatief onderwijs begint bij de leraar zelf, want 29% van de respondenten leert het beste als de leraar vertelt, terwijl nog eens 22% van de respondenten zegt het meeste te leren van lessen via schoolbord en krijt.

Niettemin heeft het presentatieprogramma PowerPoint een enorme opmars gemaakt in de klas, het is volgens 31% van de ondervraagden inmiddels de manier van lessen volgen waarvan zij het meeste opsteken. De ultieme combinatie is dus een boeiende leraar die PowerPoint gebruikt om zijn/haar les een extra dimensie te geven. Andere moderne middelen scoren veel lager dat de hierboven geschetste combinatie. Zo zegt slechts 16% van de respondenten het meeste te leren van lessen via een digitaal schoolbord. De overheadprojector is nog niet verdwenen, al zegt nog maar 2% het meest te hebben aan lessen met dit antieke apparaat als hulpmiddel.

Zeer veel scholieren en studenten gebruiken Microsoft Office. Bijna 60% heeft het pakket gekocht of van de ouders gekregen en nog eens 34% geeft eerlijk aan het pakket gekopieerd te hebben. Zo