Op dinsdag 17 juni organiseren Innofun in samenwerking met IPON, Hema-academie, Prowise, Cloudwise en Briljantnet een VO-innovatiedag waar leren en plezier leidend zijn!

Het VO wordt volop uitgedaagd om iedere leerling in een persoonlijke leercontext optimaal te laten leren. Geen makkelijke opgave. Persoonlijk leren vraagt kennis van gedifferentieerd leren, de rol en kansen van media en ICT hierbij en zicht op de verandering van de didactiek hierbij.

We laten zien wat er al kan zonder allerlei moeilijke training en onzekerheden. Deelnemers, zowel docent als management, produceren samen. Ervaar de kansen van tablets en digiborden…. Als het golft, dan golft het goed!
 
Tijdens onze VO-innovatiedag maakt u in snelle overzichtelijke stappen kennis met de voorwaarden voor succesvol innovatief VO-onderwijs. Het gaat over didactiek, ICT, media en natuurlijk de leerling en leren met sociale media. We nodigen u graag uit om deel te nemen aan onze VO-innovatiedag.

Inschrijving via
https://docs.google.com/forms/d/1OjAJ7J8hORS2KRNqZe8aaXai0pwjoinv6KnXtEWsYw8/viewform
Partners: IPON, Innofun, HEMA Academie, Innofun, Cloudwise, Prowise

Keynote
Hans Schuurmans, CSMO HEMA academie

PROGRAMMA
15.00-15.30 Ontvangst?
15-00-16.00 Keynote
Hans Schuurmans, CSMO HEMA academie, bespreekt de nieuwe ontwikkelingen van de online wereld voor leren in het onderwijs. Leren we straks nog in de klas, of volgen we een college via de Google glass? Wat betekenen de online ontwikkelingen voor onderwijs en haar
16.00-17.00 Aan de slag! Workshop ronde 1
17.00-18.00 Aan de slag! Workshop ronde 2
18.00-19.00 De inwendige mens
19.00-20.00 Aan de slag! Workshop ronde 3

Workshops
Interactief les geven met Digibord en Devices – Martin de Fockert (Prowise)
De laatste jaren zijn in rap tempo klassen voorzien van digitale borden. Ervaring leert dat er weinig effectief gebruikt wordt gemaakt van deze prachtige en krachtige hulpmiddelen. Leerlingen zijn niet meer los te zien van hun smartphones, communicatie verloopt via andere kanalen. Genoeg redenen om vandaag de eerste stap te zetten in effectief gebruik van volop beschikbare technologie in en buiten je klaslokaal!

Hekaton in de klas; hard werken, veel leren! – Michiel Maas/Michel van Ast (Innofun)
Stel je voor, in een paar maanden tijd ziet je onderwijs er ECHT anders uit dan daarvoor. Hoe kan dat? Het antwoord op deze vraag begint bij de vraag, waar en met wie je de innovatie primair vormgeeft. Wat is de beste plek om je onderwijs te innoveren? De klas! Wie zijn je beste partners om mee te leren? Je leerlingen! Hoe kun je deze expertise effectief verbinden en laten groeien. In deze workshop doen we een voorstel. Werk mee, leer mee!

Google Apps & Chromebooks: maak leren persoonlijk! – Huig Ouwehand (Cloudwise)
Steeds meer scholen zien de mogelijkheden van een eigen device voor leerlingen: leren op je eigen tempo op een tijd en plek die jou uitkomt. De uitdaging zit in de keus voor de juiste technologie om dat mogelijk te maken. Google Apps for Education, aangevuld met de Chromebooks (laptops gemaakt voor het web) biedt scholen alles wat ze nodig hebben. In deze workshop gaan we in op de mogelijkheden van Google Apps, de Chromebooks en de beheermogelijkheden