Het komende Jaarcongres VMBO is alweer de 7e editie die Logacom organiseert. Dit jaar staat de leraar centraal. Bij goed onderwijs horen goede docenten die oog hebben voor de leerling en het vak. Iedere dag weer staat u als docent voor de uitdaging om leerlingen kennis bij te brengen. Het gaat echter niet alleen om kennis, maar ook om het begeleiden en sturen van de leerling in zijn of haar algemene ontwikkeling.

Wat verstaan we precies onder een goede vmbo-docent? En wat kunt u eraan doen om er een te zijn? Op deze vragen krijgt u antwoord tijdens dit 7e Jaarcongres VMBO dat plaatsvindt op 26 januari 2016 in ReeHorst te Ede.

Het plenaire programma is verdeeld over de ochtend en de middag. Prof.dr. P. Robert-Jan Simons vertelt in zijn plenaire inleiding over mindsets van docenten in het vmbo. Een belangrijk vraagstuk dat behandeld wordt is of hierbij het onderwijs of het leren centraal staat. Een toelichting op wat het belang van burgerschapsvorming binnen het vmbo is, krijgt u in een inleiding van prof.dr. Micha de Winter. Plenair vertelt dr. Jan Kornelis Dijkstra u over de sociale ontwikkeling van jongeren en de rol die contact met leeftijdsgenoten hierbij speelt. Tot slot geeft drs. Jos van der Horst een inleiding over hoe u passend onderwijs in de klas kunt realiseren. U krijgt hierbij tips om ervoor de zorgen dat dit voor u als docent ook haalbaar is.

Naast het plenaire programma zijn er twee deelsessierondes waarvoor u zelf een keuze kunt maken uit 9 verschillende onderwerpen. 

Op www.vmboactueel.nl  treft u het volledige programma en een overzicht van de deelsessies inclusief toelichting op de inhoud. De pagina voorwaarden bevat onder andere informatie over kortingsregelingen. Zo is er een Early Bird korting van 10% voor deelnemers die zich voor 1 december inschrijven. Wacht dus niet te lang! Aanmelden kan heel gemakkelijk online via: www.vmboactueel.nl/aanmelden.