Vijf Delftse scholieren kregen vrijdag een kijkje achter de schermen bij het grootste sociale netwerk van Nederland, Hyves. Deze bijzondere kans hebben ze te danken aan hun deelname aan de websitewedstrijd ThinkQuest. Met hun zelfgebouwde website ‘Gezond eten’ (http://www.12452.10jn.thinkquest.nl/) wonnen ze in juni de uitblinkersprijs.

Vijf Delftse scholieren kregen vrijdag een kijkje achter de schermen bij het grootste sociale netwerk van Nederland, Hyves. Deze bijzondere kans hebben ze te danken aan hun deelname aan de websitewedstrijd ThinkQuest. Met hun zelfgebouwde website ‘Gezond eten’ (http://www.12452.10jn.thinkquest.nl/) wonnen ze in juni de uitblinkersprijs. Toen waren ze nog leerlingen van de Johannes Vermeer montessorischool. Inmiddels zijn ze doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs.

Smiley
Tijdens het bezoek kregen de kinderen precies te zien hoe de Hyves organisatie werkt. Daarnaast kregen de kinderen de mogelijkheid om zelf een smiley te bedenken. Het beste smiley concept is door Hyves uitgevoerd en is inmiddels voor alle Hyvers beschikbaar met de code :gum: of met de naam van de ontwerper, :puck:.

ThinkQuest
ThinkQuest was een websitewedstrijd voor basisschoolleerlingen georganiseerd door Stichting Kennisnet. Leerlingen werden uitgedaagd een eigen site te ontwerpen en bouwen. Daarbij worden ze begeleid door een hoofdcoach, een meester of juf die het team helpt. Omdat er vanuit de markt steeds meer soort gelijke initiatieven zijn ontstaan heeft Kennisnet besloten om Thinkquest na 2010 niet meer voort te zetten.

Juryrapport
De ThinkQuest jury zei over