Vanwege het Coronavirus zijn de scholen in Nederland gesloten. In deze blog vertellen we je hoe je leerlingen per direct thuis aan de slag kunnen met Prowise GO. Heb je vragen? Aarzel dan niet en neem contact op. We helpen je graag in deze lastige periode. 

Wist je dat? Prowise GO is altijd thuis toegankelijk, niet alleen in deze Coronaperiode!

Uitzetten van de plaatjeslogin
In deze handleiding lees je hoe je de plaatjeslogin voor Prowise GO kunt uitschakelen. Zo kunnen kinderen uit de onderbouw ook thuis inloggen. We vermelden ook hoe je de wachtwoorden met de ouders kunt delen.

Download pdf handleiding plaatjeslogin

Thuis inloggen in Prowise GO
In deze korte handleiding leggen we uit hoe je thuis kunt inloggen met een Chromebook van school of een eigen device.

Download pdf handleiding thuis inloggen

Via Prowise GO kunnen je leerlingen zo aan de slag met Prowise Presenter, Prowise Learn of andere educatieve programma’s waar je normaal mee werkt. Alle andere applicaties die via Basispoort beschikbaar zijn voor thuisgebruik zijn thuis ook zichtbaar in de GO-omgeving.

Lesgeven via Hangout Meet
Wil je via video klassikale instructie of individuele uitleg geven? Met Google Hangouts Meet, kosteloos en eenvoudig beschikbaar via Prowise GO, maak je in een handomdraai verbinding met je leerlingen die thuis zitten. Gebruik je webcam of deel het scherm van je eigen device.

Lees hier hoe je zo’n videogesprek regelt

Tips voor thuis leren met Prowise Learn
Prowise Learn is onderdeel van Prowise GO en zeer goed thuis te gebruiken. Zo oefenen leerlingen volledig op hun eigen niveau rekenen, taal en Engels! Als leerkracht hoef je geen opdrachten klaar te zetten of uit te printen en zelfs het nakijken van opdrachten gaat vanzelf. In het speciale lerarendashboard volg je de voortgang van je leerlingen, ook als ze thuis ingelogd zijn als de school gesloten is.

Lees alle tips over thuis leren Prowise Learn

Tips voor thuis leren met Prowise Presenter
Via Prowise GO kunnen al je leerlingen thuis aan de slag met Prowise Presenter. Met deze praktische tips en trucs kun je als leerkracht direct van start. Zo faciliteer je heel eenvoudig leren op afstand en kan het onderwijs toch doorgaan.

Lees alle tips over thuis leren met Prowise Presenter

Ouders
Wil je als school alle ouders op de hoogte brengen van de thuismogelijkheden van Prowise GO? Daarvoor hebben we deze e-mail voor je opgesteld. Veel succes!

Vragen?
Heb je vragen over thuis leren via Prowise GO? Vanuit Prowise staan we paraat voor als er vragen zijn of als we jullie ergens mee kunnen helpen. We wensen jullie vooral sterkte en succes in deze uitzonderlijke tijd! Klik hier om contact op te nemen met Prowise voor vragen.