De Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin

De Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin starten deze week een onderwijscampagne over kraanwater. Met de landelijke actie willen de bedrijven kinderen in het basisonderwijs op een speelse wijze informeren over kraanwater in Nederland. Dat gebeurt met een speciale, gratis verstrekte, Kraanwaterkrant en via de website www.kraanwater.nu/watweetjijvankraanwater.

Onderzoek
Uit onderzoek van de Nederlandse drinkwaterbedrijven en Vewin blijkt dat een groot aantal kinderen dagelijks kraanwater drinkt. De drinkwaterbedrijven zijn blij met deze uitkomst. Water drinken kan een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde leefstijl. Bovendien heeft voldoende drinken een positief effect op de concentratie. Uit het onderzoek is ook duidelijk geworden dat kinderen veel vragen over kraanwater hebben. Zij weten niet altijd waar ons water vandaan komt en hoe we het water zo mooi schoon krijgen. Maar liefst een kwart van de kinderen heeft er geen idee van of er suiker in kraanwater zit en 9% weet niet of je dik kunt worden van elke dag water drinken. Het onderzoek is te lezen op: www.kraanwater.nu

De website
Op de website worden de vele vragen van basisscholieren beantwoord. Verder is er informatie voor spreekbeurten en werkstukken te vinden. Naast feiten en weetjes, kunnen de leerlingen er verschillende waterspelletjes doen. Door middel van een wedstrijd worden de leerlingen opgeroepen om mee te denken over het nóg leuker maken van de website. Voor leerkrachten staan er handreikingen voor kraanwaterlessen.