Dedicon maakt in opdracht van het Ministerie van OCW en in samenwerking met uitgevers schoolboeken toegankelijk voor dyslectische leerlingen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de collectie bestanden van veel gebruikte boeken in het primair en voortgezet onderwijs. Het betreft bestanden voor de softwarepakketten Sprint Plus en Kurzweil.

Dedicon maakt in opdracht van het Ministerie van OCW en in samenwerking met uitgevers schoolboeken toegankelijk voor dyslectische leerlingen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de uitbreiding van de collectie bestanden van veel gebruikte boeken in het primair en voortgezet onderwijs. Het betreft bestanden voor de softwarepakketten Sprint Plus en Kurzweil. Inmiddels zijn duizenden aangepaste schoolboeken beschikbaar.


 


Dyslectische leerlingen kunnen baat hebben bij speciale softwarepakketten die hen helpen bij het lezen. Kurzweil en Sprint Plus zijn twee populaire softwarepakketten voor dyslectische leerlingen. Met deze pakketten zien zij het boek op hun beeldscherm en kunnen ze de tekst laten voorlezen met een computerstem. Een meeleesbalk laat zien welke tekst wordt uitgesproken. De software heeft ook schrijf- en studiehulpmiddelen.


 


Scholen en ouders kunnen bij Dedicon aangepaste schoolboeken voor deze softwarepakketten bestellen voor leerlingen met een dyslexieverklaring of een verklaring leeshandicap. Op de website www.dedicon.nl/educatief vindt u meer informatie.