Meer dan ooit zien we in het onderwijs de behoefte aan verbinding. Tussen leerkracht en leerling, klassieke instructie en digitale inoefening én ICT-beheer en gebruiksgemak. Verbinding om plezier te maken, voortgang van leerlingen te volgen en de onderwijskwaliteit te borgen.

Door Prowise

Leerkracht en leerling

Door COVID-19 is het virtuele samenwerken tussen leerkracht en leerling in een stroomversnelling terechtgekomen. Denk hierbij aan instructie geven op afstand, het digitaal inleveren van opdrachten en het werken met adaptieve oefenstof op een eigen device. Hierin is verbinding tussen leerkracht en leerling cruciaal.

Instructie en inoefening

Na de klassikale instructie gaan leerlingen zelfstandig of in groepjes op devices aan de slag, het zogenaamde blended learning. Als leerkracht wil je zeker weten dat je leerling werkt met de juiste zelfcorrigerende oefening, educatieve quiz of tool voor spelenderwijs leren. Door de juiste verbinding tussen de laptop van de leerkracht en de devices van de leerlingen is voortgang eenvoudig te monitoren.

ICT-beheer

Als het aantal devices binnen een school of stichting toeneemt, groeit de taak van de ICT’er mee. Hij zoekt naar de verbinding tussen ‘beheer’ (automatische updates, installeren van apps) en gebruiksvriendelijkheid voor leerlingen. Zij of hij wil tegelijkertijd zeker weten dat het product de val van een bureau, gemorste frisdrank en een losgerukte snoer overleeft.

Chromebook voor blended learning

Met trots presenteren het Nederlandse onderwijsbedrijf Prowise en de Amerikaanse technologiegigant HP twee duurzame Chromebooks voor blended learning. De devices zijn voorzien van krachtige audio- en video-mogelijkheden (speakers en camera) waardoor leerkrachten en leerlingen altijd in contact blijven met elkaar. Met het ingebouwde Chromecasting presenteert iemand zijn of haar werk draadloos aan de rest van de groep, bijvoorbeeld op het digibord in de klas.

Veiligheid

Het snel opstartende Chrome OS is direct klaar voor gebruik en zeer geschikt voor Google Play-apps downloaden, surfen over het internet, YouTube-filmpjes bekijken en bestanden verwerken en bewerken. Chrome OS maakt het daarnaast de ict-beheerder eenvoudig. Het besturingssysteem werkt de software automatisch bij en houdt virusbescherming actueel. Met de optionele HP Privacy Camera of gratis Prowise Webcam Cover zorgt men ervoor dat er niemand ongewenst meekijkt via de camera.

Duurzaamheid

Prowise is als gecertificeerde HP Gold Preferred Partner trots op de samenwerking met HP, dat zich wereldwijd via tal van projecten inzet voor een materiaal- en energie-efficiënte circulaire economie. Voor de Chromebrooks betekent dit dat er erg zorgvuldig na is gedacht over het productieproces, distributiekanalen, verpakkingsmaterialen en gekozen grondstoffen.

De HP Chromebook X360 11 G3 EE  en HP Chromebook 14 G6 zijn gemaakt voor het klaslokaal en kunnen vanaf nu door Prowise worden uitgeleverd en eventueel worden voorzien van software. Meer informatie over de onderwijskundige mogelijkheden vind je op de speciale productpagina.