Je kunt misschien niet alles zien. Verdeel de aandacht over meerdere merken/mensen of beperk je onderzoeksterrein.

1) Je kunt misschien niet alles zien. Verdeel de aandacht over meerdere merken/mensen of beperk je onderzoeksterrein.

2) Pak tijdig je rust en neem een fles water mee die je bij kunt vullen in de toiletten.

3) Neem een goed ontbijt en eet tussendoor, om 12 uur denkt iedereen aan de lunch!

4) Print adresstickers op een A4 en plak die op de vragenlijsten of verzoeken om meer informatie. Scheelt een boel tijd.

5) Maak een paar professionele visitekaartjes bij moo.com of vistaprint.nl.

6) Neem van de onderwerpen die je interesseren zo min mogelijk documentatie mee, liefst alleen een adres van de website van het product, en maak met je mobiel een foto van het product. Dit scheelt ongelofelijk veel sjouwwerk van papier dat je uiteindelijk toch niet leest. The AfterIPON  is veel productiever dan je denkt. Aanvullend: maak een instagram-account aan en deel je foto’s [live] met je collega’s.

7) Iedereen spreekt je aan, zeker als je even blijft hangen. Wijs dat beleefd maar resoluut af. Je hebt je tijd hard nodig om dat wat je echt interesseert wat beter te kunnen beoordelen.

8) Op de eerste dag worden de IPON-Awards toegekend. Belangrijke prijzen voor producten die door een kritisch panel zijn genomineerd en waar de absolute top in de prijzen valt. Bekijk de genomineerden. Kom je op de tweede dag, vergeet dan de winnaar niet te feliciteren.

9) Draag lichte kleding, het is warm op het IPON event.

10) Laat standhouders een 1-minuten-pitch doen en neem deze eventueel op – voor zowel de AfterIPON als voor de collega’s.

11) Zorg dat je kleding aanhebt die je kunt afpellen en die niet veel ruimte inneemt. Neem een gemakkelijk opvouwbaar tasje mee. Jassen inleveren bij de garderobe kost tijd.