Zo krijg je een klas vol enthousiaste programmeurs

Bij programmeren denk je misschien aan ingewikkelde codetaal waar leerlingen nog geen boodschap aan hebben. Prowise en CodeKlas hebben hier met hun gezamenlijk product CodeWise een hele andere draai aan gegeven. Met CodeWise worden vaardigheden, die nodig zijn om te programmeren, geoefend op een toegankelijke en interactieve manier

Zo krijg je een klas vol enthousiaste programmeurs

Bij programmeren denk je misschien aan ingewikkelde codetaal waar leerlingen nog geen boodschap aan hebben. Prowise en CodeKlas hebben hier met hun gezamenlijk product CodeWise een hele andere draai aan gegeven. Met CodeWise worden vaardigheden, die nodig zijn om te programmeren, geoefend op een toegankelijke en interactieve manier. Het gaat om belangrijke 21st century skills, zoals analytisch vermogen, creativiteit, probleemoplossend denken en samenwerken. Belangrijk genoeg om je er eens in te verdiepen! CodeWise bestaat uit twee onderdelen: een kaartenset met opdrachten en een digitale programmeertool.
 

Het basisspel
Op de kaarten staan opdrachten, zoals: looprichtingen bepalen, liedjes zingen, springen of gaan zitten. Door deze gezamenlijk in een bepaalde volgorde te leggen, creëren kleine groepjes leerlingen een speelse programmeercode, die andere leerlingen uitvoeren. Het groepje controleert of de code op de juiste manier wordt uitgevoerd. Enthousiaste leerlingen zijn gegarandeerd! 

De programmeertool

Om te controleren of de kaartvolgorde klopt, kun je de CodeWise tool gebruiken. Deze tool vind je bij de gereedschappen van Presenter, de gratis software van Prowise. De tool kun je ook zonder kaartenset inzetten door digitale opdrachtkaarten op volgorde te leggen. Het programma controleert zelf of de volgorde klopt, door een poppetje de opdrachten uit te laten voeren. De tool is geschikt om klassikaal in te zetten op het digibord, maar kan ook individueel of in tweetallen op tablet of pc worden gebruikt. 

Meer weten?

Op www.prowise.com vind je meer informatie, waaronder een lesbrief. De kaartenset kan via Prowise aangeschaft worden of via de webshop van BoekTweePuntNul. De CodeWise tool kun je gebruiken door een gratis Presenter account aan te maken op www.prowise.com.

 

Speciaal voor lezers van Vives geeft Prowise 200 kaartensets weg. Interesse? Stuur dan een mail naar codewise@prowise.com en geef aan waarom jij in aanmerking komt. De beste inzendingen krijgen een kaartenset.