In Print is (net als SymWriter, zie volgende recensie) ook een product van Widgit en bevat in het schrijfvenster bijna identieke functionaliteit als SymWriter. Het programma is als gereedschapstool ontworpen om werkbladen, boekjes, dagritmekaarten en taakoverzichten met symbolen voor het onderwijs te maken.

In Print is (net als SymWriter, zie volgende recensie) ook een product van Widgit en bevat in het schrijfvenster bijna identieke functionaliteit als SymWriter. Het programma is als gereedschapstool ontworpen om werkbladen, boekjes, dagritmekaarten en taakoverzichten met symbolen voor het onderwijs te maken. Hiervoor beschikt In Print over dezelfde tienduizend Widgit afbeeldingen en over symbool- en tekstkaders. Ook kunnen andere afbeeldingen en diverse lijnen en pijlen aan de ontwerpen worden toegevoegd.

Ervaring
Ik test de versie 2.8 van In Print. Ook bij In Print wordt een uitgebreide Nederlandstalige handleiding geleverd met vele voorbeelden. Na opstarten van het programma valt mij direct op dat de vormgeving van In Print er gedateerd uitziet vergeleken met die van SymWriter. Ik schakel direct over naar de In Print ontwerpmodus en kan kiezen om vrije of gefixeerde kaders te gebruiken in mijn ontwerp. Bij de gefixeerde afmeting van het kader worden , als de inhoud groeit, de afmetingen van de tekst en afbeeldingen steeds kleiner. Een vrij kader groeit mee met de tekst en afbeeldingen. Ieder kader kan ik vullen met tekst en opnieuw worden direct de symbolen toegevoegd. De layout van alle kaders kan ik aanpassen en ik kan losse foto