Prowise biedt gratis taaltools aan voor diverse niveaus . In dit artikel zetten we er een aantal op een rijtje.

Of / of

Gaan jouw leerlingen deze zomer met de camper of met de kamper op vakantie? Oefen met de klas welke letters ze moeten gebruiken, wanneer de klank [bijna] hetzelfde is.

Woordzoeker

Zoek de verborgen woorden over de zomervakantie. Maak zelf een woordzoeker of laat leerlingen er een maken. Tip: ze kunnen ook elkaars puzzels oplossen.

Woorden maken

 Luister goed! Leer door auditieve ondersteuning klanken herkennen en maak het woord van de afbeelding.

Mindmap

 Het jaar evalueren met je leerlingen? Gebruik dan de Mindmap tool. Naast woorden kun je ook afbeeldingen, video’s, audio en links aan de kaarten toevoegen.

Woordmagneten

Spelenderwijs woorden oefenen. Voeg een afbeelding in en maak woorden aan. Laat leerlingen woorden slepen naar de juiste plaats. Door ze samen te laten overleggen, kunnen ze elkaars werk controleren.

Pictolezen

Zet woorden om in afbeeldingen. Deze tool is geschikt voor uitbreiding van de woordenschat én voor het aanleren van woorden in een vreemde taal.

Waar kun je deze taaltools vinden

Om deze taaltools te kunnen gebruiken, maak je eerst een gratis Prowise Presenter account aan op prowise.com. Als je inlogt bent, dan klik je op het  blauwe tabje ‘Start presenter’ [bovenaan de pagina]. De taaltools zijn dan te vinden in Gereedschappen > Taal

>>