Binnenkort ook bij u in de klas: leerlingen met een Google bril op hun neus! Terwijl u lesgeeft wordt u gadegeslagen, opgenomen, geüpload naar allerlei social media. Uw leerling checkt wat u beweert en confronteert u met z’n nieuw gevonden kennis: in real time!  U gaat over de tong op Twitter en op Tumblr want  Facebook is alweer ouderwets voor uw leerling. En bent u net bekomen van nieuwe gadgets zoals tablets, smartphones en virtuele brillen… dan ziet u opeens en aantal leerlingen met een smart watch om de pols. Nee, ze kijken niet hoe laat het is: ze checken even of er nieuwe tweets of apps binnen zijn. Welkom bij de wereld!

Kom naar de workshop over onderwijs van de toekomst

In 2 uur wordt u in sneltreinvaart meegenomen naar de wereld die voor uw leerling alledaags is. Wat is het antwoord van het Nederlands onderwijs? Mobieltjesbeleid waarbij ook brillen en horloges worden verboden? Meer klassikaal onderwijs met hier en daar een iPad of laptop? Of worden scholen creatieve en prikkelende oases, waarbij leerkrachten hun lessen als heuse ‘performances’ geven? En… is uw huiswerkbegeleiding al zo geüpdate dat leerlingen leren omgaan met gaming en appen, en zich op de lesstof kunnen concentreren? Hoe kunnen leerkrachten een nieuwe rol vinden, zonder dat de leerlingen maar ook de leerkrachten last hebben van de generatiekloof die zich steeds meer a.h.v. mediagebruik aftekent?

Een docent is geen iPad

In deze presentatie merkt u hoe de rol van onderwijs en opvoeders als ‘poortwachter’ stopt, en nieuwe rollen zich aandienen. De docent en leerkracht is meer dan een iPad: véél meer.

 Trainer: Bamber Delver