Naam: Remco Bron
Functie: Founder
Sector: bedrijfsleven en onderwijs
Gestart per: november 2013

Naam: Remco Bron
Functie: Founder
Sector: bedrijfsleven en onderwijs
Gestart per: november 2013

Omschrijving: InBeacon is een initiatief van Innovader, het bedrijf van de twee internetondernemers Remco Bron en Ronald van Woensel. Met inBeacon gaan ze zich toeleggen op het gebruik van iBeacons in allerlei sectoren, waaronder het onderwijs. iBeacon is een nieuwe technologie waarmee de fysieke wereld gekoppeld kan worden aan de digitale wereld. Door middel van kleine [goedkope] Bluetooth zenders kan een tablet of smartphone bepalen waar deze is in een gebouw. Daaraan kan een actie worden gekoppeld. Momenteel worden iBeacon oplossingen uitgerold in winkels, openbare gebouwen en musea.

Onderscheidt zich in: Het creatief en constructief meedenken met de klant. Wij kijken bij het implementeren van technologie verder dan de gebaande paden. Met inBeacons zijn wij bijvoorbeeld de eersten die oplossingen zien in het onderwijs. Terwijl die er zeker zijn, vooral als er al met tablets wordt gewerkt. Door scholen te voorzien van iBeacons kan er bijvoorbeeld via de inBeacon service een bericht worden verzonden met een nieuw rooster of nieuws zodra een leerling met de tablet het schoolgebouw binnenloopt. Door iBeacons ook in klaslokalen te gebruiken kan met inBeacon worden nagegaan wie er allemaal in de klas aanwezig is. Zodra een leerling de klas uitloopt, kan deze een update ontvangen op de tablet met het huiswerk. Het plaatsen van iBeacons is niet duur is [tussen €10 en €30 per iBeacon], en de techniek om het te gebruiken op tablets en smartphones zit ingebouwd in de software van Apple iOS 7 en Android 4.3. De service van inBeacon doet de rest.

Wordt een succes omdat: inBeacon een nieuwe dimensie geeft aan tablets en smartphones. Het is een eenvoudig te integreren technologie waar al lang op wordt gewacht. Voorlopers als QR codes en NFC worden hiermee dan ook buitenspel gezet. We gaan de komende jaren heel veel iBeacons tegenkomen in winkels, openbare gebouwen, musea en als het aan ons ligt ook in schoolgebouwen. Ons doel is dat al deze iBeacon mogelijkheden door onze service bijna ongemerkt mogelijk worden gemaakt: 'powered by inBeacon'.

Meer informatie over inBeacon: inbeacon.innovader.nl

Meer algemene informatie over iBeacon: ibeacon-retail.nl