Hallo! Wij zijn Social Schools, het eerste sociale communicatieplatform voor het onderwijs. Dit is een veilige eigentijdse omgeving waar leraren, ouders en kinderen met elkaar samenwerken en informatie delen. Het platform is volledig mobiel (iOS en Android apps) en responsive.

Hallo! Wij zijn Social Schools, het eerste sociale communicatieplatform voor het onderwijs. Dit is een veilige eigentijdse omgeving waar leraren, ouders en kinderen met elkaar samenwerken en informatie delen. Het platform is volledig mobiel (iOS en Android apps) en responsive.

We werken met een ervaren team van onderwijsspecialisten, ontwikkelaars en adviseurs om samen met onze gebruikers het beste communicatieplatform voor het onderwijs te ontwikkelen. Hier halen we veel voldoening uit: het onderwijs is immers een bijzondere markt om in te mogen werken. Het idee dat we ook een maatschappelijke bijdrage leveren door samenwerking, betrokkenheid en kennisdeling te verbeteren, is iets wat ons enorm motiveert.

Drrrrrrukkk!

Wat is iedereen toch druk! Ouders zijn druk, kinderen moeten steeds meer en de werkdruk bij leerkrachten ligt hoog. Toch hebben alle schoolbetrokkenen een gezamenlijk doel; de school moet een ontspannen pedagogisch klimaat bieden waar kinderen zich in een veilige omgeving kunnen ontwikkelen. Wanneer wij met scholen praten, wordt duidelijk dat leerkrachten dit graag willen, maar binnen hun huidige werkschema geen mogelijkheid zien om dit nog meer op te pakken dan zijn nu al doen. Een aantal werkzaamheden worden betiteld als hoofdpijn-zaken; foto’s op de website plaatsen, stukjes aanleveren voor de nieuwsbrief, ouders vinden die kunnen begeleiden bij een activiteit, rapportgesprekken inplannen, reacties ontvangen van ouders op brieven, enzovoort. Het belang van communicatie wordt door iedereen ingezien, maar de eenvoud mist. Eén systeem voor alle communicatie is de oplossing.

Herkenbare tijdlijn

Daarom werkt Social Schools met een eenvoudig te gebruiken en herkenbare tijdlijn. Door Facebook, Twitter en WhatsApp zijn ouders, leraren en kinderen gewend aan het communiceren via een tijdlijn. Leerkrachten plaatsen per week gemiddeld drie berichten in de groep. Ouders kunnen deze direct lezen (en reageren) via de Social Schools app of in de nieuwsbrief die zij iedere week automatisch toegestuurd krijgen. Dit is vijf minuten werk voor de leerkracht en alle ouders zijn in één keer op hoogte. Berichten kunnen vanuit het afgesloten gedeelte direct worden gepubliceerd naar social media en de schoolwebsite (gebruik hiervoor naast de Social Schools tijdlijn ons CMS, zodat de schoolwebsite altijd up-to-date is en de school online profileert).

Eén plek voor alle school betrokkenen

Leerkrachten communiceren niet alleen met ouders, maar ook onderling binnen de school, binnen een bestuur of met externe kind-begeleiders. Social Schools faciliteert dit even eenvoudig als voor een individuele school. Communicatie verloopt via onze app en bestanden worden centraal opgeslagen in de Cloud. Zo wordt kennisdeling en samenwerking bevorderd en wordt multidisciplinair overleg mogelijk.

Uniek, ook voor kinderen

Ook kinderen hebben een plek. Het is van het grootste belang om kinderen binnen een veilige omgeving te leren omgaan met social media. Hiervoor is Social Schools uitermate geschikt. Kinderen leren een eigen profiel op te maken (geschikt als kinderportfolio) en berichten te delen op hun persoonlijke tijdlijn. Met ons platform bieden wij speciaal voor het basisonderwijs mediawijsheid-trainingen aan.

Meetbaar

Het is prachtig als 80% van de ouderpopulatie betrokken is bij Social Schools. Maar het is minstens zo belangrijk om te weten welke ouders niet betrokken zijn. Daarom is alles wat er op Social Schools gebeurt meetbaar. Je kan zien hoe vaak een bericht gelezen is, hoeveel % van de ouders zich heeft geregistreerd en wie nooit inlogt. Zo heb je als school inzicht ook in ouders die moeilijk zijn te bereiken.

Begeleiding

Onze visie is dat wij pas een goede partner zijn voor een school wanneer wij niet alleen een functioneel communicatieplatform aanbieden, maar ook de leerkrachten, ouders en kinderen begeleiden bij de implementatie en het gebruik van het platform. We bieden interactieve workshops aan, webinars, kennisevents, kennisblogs en een uitgebreide online helpdesk.

Zelf ervaren?

Iedere school kan zelfstandig een Social Schools testomgeving aanmaken, maar wij geven de voorkeur aan een webinar specifiek voor jouw school. In slechts twintig minuten tijd laten wij zien wat Social Schools voor jullie school kan betekenen! Waar zit de toegevoegde waarde, welke hoofdpijn-zaken worden opgelost en hoe creëer je meer ouderbetrokkenheid.

 

Schrijf je hier in voor een webinar (http://www.socialschools.nl/webinar)

Met Social Schools staan we 3-4 februari op de IPON. Het lijkt ons leuk om jullie hier te ontmoeten en bekend te maken met Social Schools via een interactieve demo. Plan hier alvast een tijd in. (http://www.socialschools.nl/ipon)

 

Mede oprichters en bestuurders van Social Schools

  • Bert van ‘t Land | Verkoop
  • Robert Korteland | Product
  • Hans Bol | Adviseur