Op het digitale schoolbord is het erg leuk, educatief en praktisch om Google Earth te gebruiken. Dat heeft u vast al wel eens gedaan. Maar heeft u er ook al eens informatie aan toegevoegd? Erg leuk om bijvoorbeeld uw school op de kaart te zetten. In een paar stappen leren we u hoe u

Op het digitale schoolbord is het erg leuk, educatief en praktisch om Google Earth te gebruiken. Dat heeft u vast al wel eens gedaan. Maar heeft u er ook al eens informatie aan toegevoegd? Erg leuk om bijvoorbeeld uw school op de kaart te zetten. In een paar stappen leren we u hoe u ‘infoballonnen’ toe kunt voegen.

Stap 1 – Installeren
Als u Google Earth nog niet op uw computer hebt staan, kunt u het programma downloaden vanaf http://earth.google.com/intl/nl/. Na installatie heeft u onder andere de beschikking over een complete wereldbol in 3D.
U heeft voor deze workshop ook een gratis sjabloon nodig. Deze kunt u als volgt downloaden: ga naar http://earth.google.com/outreach/tutorials.html en klik op de link Betere ballonnen maken. Scroll een stukje naar beneden naar de foto. Links naast de foto kunt u kiezen voor verschillende opties. Wij gaan aan de slag met de bovenste optie: Panoramafoto. Klik deze aan, en kies onder de foto voor Deze sjabloon dowloaden. In het dialoogvenster Bestand downloaden klikt u op de knop Openen.
Zoals u ziet, opent Google Earth nu en de aardbol draait naar twee nieuw toegevoegde items: sample en template. U kunt deze items ook terugvinden in het paneel aan de linkerkant onder het kopje Tijdelijke plaatsen.

Stap 2 – Sjabloon kopi