Dit schooljaar start educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff samen met schoolleverancier KG & Rolf en de Universiteit Twente een pilotstudie naar het gebruik van leerboeken via iPads in het basisonderwijs. Basisscholen maken gedurende een jaar gebruik van Schooltas; de educatie app waarin de verschillende lesmethoden van ThiemeMeulenhoff worden aangeboden.

Dit schooljaar start educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff samen met schoolleverancier KG & Rolf en de Universiteit Twente een pilotstudie naar het gebruik van leerboeken via iPads in het basisonderwijs. Basisscholen maken gedurende een jaar gebruik van Schooltas; de educatie app waarin de verschillende lesmethoden van ThiemeMeulenhoff worden aangeboden. Op basis van de ervaringen van leerkrachten en leerlingen wordt de SchooltasApp doorontwikkeld.


 


PilotstudieDe eerste reactie van leerlingen en docenten is dat een iPad, laptop, PC of tablet het leren leuker maakt. De verwachting is dat tablets en laptops de leerkracht in de toekomst veel werk uit handen nemen doordat leerlingen in hun eigen tempo