Bijeenkomst digitale geletterdheid

Instruct organiseert in de Week van de Mediawijsheid (8 t/m 15 november) de bijeenkomst over digitale geletterdheid. Een speciale dag waarbij het programma is afgestemd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale geletterdheid in het voortgezet onderwijs. Onderstaand en meer komt aan bod bij de bijeenkomst op woensdag 13 november in het Archeon.

PROGRAMMA
12:00 Doe-route in het Archeon (optioneel)
13:00 Deuren open: inloop met koffie en thee
13:00 Welkom
13:40 Jongeren en mediawijsheid door Linda Vonhof
14.30 Computational Thinking en nieuwe projecten
15.00 Pauze
15:15 Methode DIGIT, voor docenten die met DIGIT werken is een verdiepende sessie
16:00 Docenten aan het woord, hoe implementeer je digitale geletterdheid?
16.30 Borrel

LOCATIE: ARCHEON

Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek het Romeins Museum en duik in de middeleeuwen. Heden en verleden, DIGIT en het Archeon.
Optioneel: bij het hek van Archeon staan 2 Archeotolken uit prehistorie en middeleeuwen klaar voor een doe route van een uurtje.

PRESENTATIES

  • Jongeren en Mediawijsheid: Linda Vonhof van Social Media Wijs maakt op basis van onderzoek en trends inzichtelijk hoe jeugd gebruik maakt van social media. Online veiligheid, groepsdruk 2.0 en social influencers komen als thema’s naar voren.
  • Methode DIGIT: over Basiskennis ICT, Informatie-vaardigheden, Computational Thinking en Mediawijsheid in DIGIT, voor docenten die al met DIGIT werken is er een verdiepende sessie.
  • Docenten aan het woord: docenten delen hun ervaring hoe digitale geletterdheid bij hen op school is geïmplementeerd en welke stappen zij hebben doorlopen.

Klik hier om je aan te melden en wees snel, want er geldt een maximaal aantal deelnemers.

Adres

Archeonlaan 1, 2408ZB
Alphen aan den Rijn