CodeWeek Webinar: Zo werkt een computer. Coding in je klaslokaal – Schoolnet

Webinar voor onderwijsprofessionals

Om dat doel te bereiken moet je wel weten hoe dat moet. Het Ministerie van Onderwijs slaat de handen ineen met European Schoolnet en organiseert op 22 oktober 2020 (van 15:30-17:00) een webinar “Zo werkt een computer. Coding in je klaslokaal”.

Het webinar is gericht op leerkrachten, ICT-coördinatoren en directie van basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs en heeft als doel het belang van computationeel denken helder te krijgen. Ook de link tussen computers en de nieuwe eindtermen wordt belicht. Om één en ander goed toe te passen worden ook tools en resources gedeeld.

Door het webinar aan het einde van #CodeWeek te organiseren krijg je als onderwijsprofessional de middelen in handen om het in de voorgaande weken gecreëerde momentum te blijven benutten. Leerlingen die tijdens #CodeWeek geënthousiasmeerd zijn, willen zich verder ontwikkelen. Ze willen méér leren. Dit webinar geeft je handvatten om hen daarin te begeleiden.

Daarnaast worden er 2 tools voorgesteld die scholen kunnen inzetten in het behalen van die eindtermen. Er zullen ook nog resources gedeeld worden die je verder op weg kunnen zetten naar het integreren van coding in je lessen. Registratie is verplicht.

Lees meer op de site van Schoolit.

Inschrijven voor het webinar is mogelijk tot 21 oktober, via het inschrijfformulier. Registratie is verplicht, maar deelname is kosteloos.