Inspiratiemiddag: Hoe help je kinderen met een verstandelijke beperking bij het leren leren? – ‘s Heeren Loo

Als kinderen kunnen opletten, onthouden en organiseren, profiteren ze meer van het onderwijsaanbod en kunnen ze beter leren. Hoe mooi zou het zijn als we ook kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking op deze manier kunnen leren leren? ‘s Heeren Loo, de grootste zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking nodigt medewerkers van orthopedisch kinderdagcentra en het ZML onderwijs uit voor een inspiratiemiddag over leren met een matige tot ernstige verstandelijke beperking.

In een korte en krachtige middag inspireren we je over hoe je leerlingen kunt stimuleren om beter te leren leren. Het prototype van de eerste educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking ‘Robins Wereld’ ziet het levenslicht.
Tijdens deze middag zijn er bovendien verschillende sprekers en een belevingsgerichte markt. Er is ruimte voor ontmoeting en netwerken. Deelname is kosteloos.

Programma
14.30 uur Inloop en ontvangst
15.00 uur Welkom
Het belang van de executieve functies voor het leren – neuropsycholoog Gert-Jan de Haas
Serious gaming in het onderwijs en de reis naar Robins Wereld- Chamin Hardeman, Mediaheads en Marja Eding, ’s Heeren Loo
Piet Mars-Afas Foundation.
16.30 uur Educatieve markt met borrel
Presentaties van onder andere Lego Education, VR gaming, belevenistafel en mogelijkheid tot het spelen met en aanmelden om mee te doen met de doorontwikkeling van het prototype van Robins Wereld.

Over Robins Wereld
Robins Wereld is een online educatieve game voor kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. De game stimuleert kinderen om te leren leren en maakt leren leuk. Dat is belangrijk. Zeker bij kinderen met een verstandelijke beperking. De game traint vier vaardigheden: aandacht, impulscontrole, werkgeheugen en probleemoplossend vermogen. Robins Wereld speel je op een computer of iPad. Begeleiders kunnen het gebruiken op een orthopedisch kinderdagcentrum of binnen het ZML onderwijs. Vanaf het eerste kwartaal 2020 is het prototype van Robins Wereld kosteloos te verkrijgen.

Locatie
AFAS Da Vinci Theater Philipsstraat 9
Leusden 3833 LC
Netherlands

Om je te registreren en voor meer informatie:

 Klik hier!