Microsoft EDU Day

Donderdag 19 november | 15:15 – 17:15 
Wist je dat Microsoft op 19 november een EDU day organisteert? Maar wat is dat dan? Een EDU day is een dag dat je door Microsoft Innovative Educator Experts getraind wordt om de tools van Microsoft op een innovatieve manier in je les in te bouwen. Niet alleen technologie aan je les toevoegen, maar veel meer kijkend naar wat past bij jouw leerlingen.

Ben je gestart met Teams en wil je meer leren hoe je productief onderling met je collega’s kunt samenwerken? Of wil je je online les meer interactief maken door het gebruik van Whiteboard? Of wat dacht je van de insluitende lezer? Een online leeshulp die in bijna alle Microsoft tools ingebouwd zit. Handig voor leerlingen die moeite hebben met lezen of Nederlands niet als eerste taal hebben.

Microsoft nodigt je van harte uit om deel te nemen aan deze online training. Aan het einde van de dag zal je het certificaat Microsoft Innovative Educator ontvangen.

Heb je interesse in certificering op het gebied van Office (Word, Excel, PowerPoint)? Volg dan de sessie over MOS (Microsoft Office Specialist). Je krijgt eerst uitleg over het MOS-programma en daarna ga je aan de slag met een oefenexamen via GMetrix. Na afloop kan je in je eigen tijd verder oefenen en alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om op een later tijdstip gratis een MOS examen in te plannen. Er is ruimte voor 20 deelnemers en het examen moet worden afgenomen voor 31-12-2020.

Agenda

Tijd Sessie CMIE Sessie MOS
15:15 – 15:25 Opening + visie van Microsoft op onderwijs
15:30 – 16:10 – Digitale verhuizing naar de cloud + met je collega’s samenwerken in Teams (po)
– Digitale leeshulp (insluitende lezer) + andere learning tools
Uitleg Microsoft Office Specialist certificeringen
16:15 – 16:55 – Online Whiteboard tijdens je les/vergadering in Teams
– Teams in de klas 2.0
Zelf het MOS oefenexamen maken via GMetrix
16:55 – 17:15 Afsluiting + MIE certificering Afsluiting + het plannen van MOS examen

Wil je zelf een oefenexamen maken tijdens de MOS-sessie? Doorloop alvast de volgende stappen en registreer je bij onze partner GMetrix zodat je meteen aan de slag kunt:

1.    Download GMetrix: https://support.gmetrix.net/download
2.    Maak een account aan voor GMetrix. Dat kan via: https://www.gmetrix.net/Public/Register.aspx
3.    Je hebt een lokale installatie van Microsoft Office nodig om deel te nemen
4.    Onthoud je inlog en wachtwoord

Opmerking: Microsoft Teams biedt een mooie, interactieve ervaring die het beste werkt met de Teams-app. We raden je aan de app te downloaden als je die nog niet hebt, omdat niet alle browsers worden ondersteund. Wanneer je deelneemt aan dit evenement, zijn je naam, e-mailadres en/of je telefoonnummer zichtbaar in de deelnamelijst van de sessie. Door deel te nemen aan dit evenement, ga je hiermee akkoord.

Registreer nu!