
De metaverse ontwikkelt zich in rap tempo van science fiction tot virtuele realiteit. Als het aan techgiganten zoals Facebook en Microsoft ligt, wordt de metaverse hét nieuwe internet. Een internet waarin we nog meer kunnen opgaan, door technologie zoals VR en AR. Hoog tijd om daarover in gesprek te gaan. Want hoe zorgen we ervoor dat de metaverse onze wereld verrijkt en niet verarmt? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor onze samenleving en ons werk op gebied van mediawijsheid?
Tijdens de online netwerksessie ‘Mediawijsheid in de metaverse’ op 26 januari gaan experts in gesprek over vragen als: Welke kansen en risico’s brengt deze gedeelde 3D-wereld met zich mee? Wat maakt de gebruikerservaring van de metaverse zo uniek? En welke mediawijze thema’s zijn belangrijk voor een wereld met de metaverse?
Onder leiding van moderator Monique van Dusseldorp gaan experts in gesprek over de toekomst met immersieve(re) media. De eerste sprekers zijn inmiddels bekend:
- Tilo Hartmann, professor in Virtual Reality and Communicatie aan de VU, over de gebruikerservaring van de metaverse
- Stefan Roolvink, onderzoeker bij het Rathenau Instituut, over de kansen en risico’s voor onze samenleving en ontwerpeisen voor de metaverse
- Robin de Lange, oprichter van Virtual Reality Learning Lab, over de waarde van speculatief ontwerp voor het onderwijs