Online cursus ‘De Duurzame School’

Wil je duurzaamheid (nog beter) verankerd krijgen in jouw onderwijs? Geef je dan via dit formulier op voor de E-learningcursus ‘De duurzame school’. Deze nascholing is ontwikkeld voor leerkrachten van de bovenbouw van het basisonderwijs. Deelname is gratis!

Je leert:
– de uitgangspunten van ‘leren voor duurzame ontwikkeling’ en de ‘whole school approach to sustainability’
– duurzame thema’s koppelen aan jouw curriculum en didactiek. Bijvoorbeeld door onderzoekend te leren aan de hand van duurzame vraagstukken.
– hoe een duurzame schoolomgeving jouw onderwijs ondersteunt en verrijkt.

Met deze informatie op zak werk je toe naar het schrijven van je eigen actieplan om duurzaamheid meer te verankeren in jouw onderwijs.

De nascholing is ontwikkeld door Greenpeace, in samenwerking met docenten en onderwijsexperts.

Praktisch:
– Dit is een E-learningcursus die je op afstand volgt. Er zijn geen fysieke bijeenkomsten. Dat betekent dat je de cursus in je eigen tijd en op je eigen tempo volgt. Om uitwisseling met de trainer en de groep te stimuleren, volg je de training binnen een periode van maximaal 6 weken. We starten op 2 maart.
– De studiebelasting bedraagt ongeveer 10 tot 12 uur (afhankelijk van je kennisbasis). Na afronding ontvang je een certificaat van deelname.
– Meld je je aan voor 24 februari, dan ben je verzekerd van een plekje en kosteloze deelname aan de nascholing!

Meld je aan door het formulier in te vullen geef je je op voor de gratis E-learningcursus ‘De Duurzame School’. We zullen je gegevens alleen gebruiken om je te informeren over de E-learningcursus, tenzij je expliciet hebt aangegeven dat je ook de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Voor vragen kun je terecht bij Anne van de Ven: educatie.nl@greenpeace.org / 0629001159

Wil je weten wat Greenpeace nog meer doet voor het onderwijs? Bekijk dan onze website: https://www.greenpeace.org/nl/lesmaterialen/