Vives kennisessie Live! Van Bring Your Own Device tot leren zonder school

Deze Viveskennissie is net zoals de voorgaande helemaal gratis bij voorinschrijving!
  • 16:00 – 16:40: Alex Burggraaf & Michiel Pop – Bring Your Own Device binnen het onderwijs
  • 16:45 – 17:30: Daniel Lechner: Leren zonder school

Sessie 1: Alex Burggraaf & Michiel Pop – Bring Your Own Device binnen het onderwijs

1620729194-6335fa0aa0909884
Alex Burggraaf
Accountmanager Vitasys
Bring Your Own Device raakt steeds meer ingeburgerd op veel scholen. Waar voorheen de school zelf de devices kocht, schaffen leerlingen bij het Bring Your Own Device concept zelf een laptop, tablet of Chromebook aan, die voldoet aan de specificaties die door de school bepaald zijn. In deze kennissessie gaan we in op de voordelen van Bring You Own Device en spreekt Accountmanager Alex Burggraaf van Vitasys met Michiel Pop, Systeembeheerder van het Trinitas College over zijn ervaringen met Bring Your Own Device.

Sessie 2: Daniel Lechner: Leren zonder school

1620814766-a54df55520f20ddb
Daniel Lechner
Mediawijsheid, Mediaopvoeding en Media-educatie Expert
Daniel Lechner promoveerde in de pedagogiek op een proefschrift over Bildung in de 19de eeuw, maar legde zich sindsdien toe op iets contemporainere zaken: mediawijsheid, mediaopvoeding en media-educatie.

“Oh neeee, niet wéér zo’n zelfverklaarde digiprofeet die gaat vertellen dat het hele onderwijs op de schop moet.” Toch is dat precies wat er gaat gebeuren in Lechners sessie. Aan het eind van de sessie bent u heel boos of bruist u van de ideeën, gaat u ontslag nemen of een verbouwingsaannemer inhuren, in het buitenland werken of uw schoolbestuur afzetten.
#disruptingclass #oureducationsystemisbroken #connectedlearning