Webinar digitale weerbaarheid en veiligheid in het po en vo

Het online leren heeft de digitale wereld van leerlingen vergroot. De invloed van technologie heeft een steeds grotere impact op de belevingswereld, het welzijn en veiligheid van kinderen en jongeren. Dagelijks worden zij geconfronteerd met nieuwe apps en steeds slimmere algoritmen die ook de klas binnenkomen. Denk bijvoorbeeld aan complottheorieën en desinformatie rond corona.

Wat kunnen leraren en ouders doen? Wat is er nodig om hierover met leerlingen in gesprek te gaan? En wanneer en hoe doe je dat?

In de webinar neemt practor Renze Tjoelker je mee in zijn ervaringen en onderzoek naar digitale weerbaarheid en veiligheid in het mbo en maken we onder leiding van Remco Pijpers de vertaalslag naar het po en vo.

Heb je ook te maken met de gevolgen van online leerlingactiviteiten die invloed hebben op de dagelijkse schoolpraktijk? Ga dan in gesprek met Renze Tjoelker over online veiligheid, gezondheid en regie op data.

Voor wie?
De webinar focust zich op digitale weerbaarheid van leerlingen in het po en vo en is bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in de dagelijkse lespraktijk en/of op het gebied van digitale geletterdheid zoals leraren, intern begeleiders, ict-coördinatoren en schoolleiders.

Meld je hier aan voor deze webinar