Gisteren, woensdag 14 april werd het HYPE Lab gelanceerd, een project waarbij HBO studenten bedrijven helpen digitaliseren. Er doen 25 winkels mee aan HYPE Lab.

De studenten van de TMO Fashion Business School en studenten van ROC Mondriaan Den Haag helpen retailers in het Laakkwartier om meer online zichtbaarheid voor hun winkels te creëren en helpt ze digitaliseren.

Er is ook een ‘Shoppin Laak’ app ontwikkeld, gekoppeld aan een online platform, waarin alle deelnemende winkels een pagina hebben. Hier kunnen consumenten online shoppen, punten sparen en communiceren met hun favoriete winkels. De steun voor dit project komt van de gemeente Den Haag, Metropoolregio Rotterdam Den haag en het Haags Retailpunt. De Shoppin Laak-app is gratis te downloaden.

Het HYPE lab is ontwikkeld in samenwerking met TMO Fashion Business School, De Haagse Hogeschool, Stichting Ondernemend Laak en de gemeente Den Haag. Het HYPE-laboratorium maakt deel uit van Future-Proof Retail; zij voeren nationaal onderzoek uit naar hoe retailers en haar medewerkers toekomstbestendig zijn en blijven.

Studenten zullen vanaf de lancering van Shopping Laak-app en het platform op 14 april, elke week een paar dagen in Laak doorbrengen om retailers te ondersteunen bij hun digitalisering en hun bedrijf aan te passen aan toekomstige ontwikkelingen. Er wordt ook speciale aandacht besteed aan marketing via sociale media, flyers, banners, persberichten, rondleidingen en interactieve inhoud in de Shoppin Laak-app om consumenten te stimuleren Laaks winkels vaker te bezoeken.

 

Bekijk voor meer informatie over HYPE Lab de website van Future-Proof Retail