Wat moet iedereen weten over de mens en de wereld die hij maakt? Een commissie onder leiding van SCP-directeur Paul Schnabel boog zich de afgelopen tijd over deze vraag. Het resultaat: de gammacanon. Wekelijks publiceert de Volkskrant over een van de vijftig belangrijkste inzichten die de gammawetenschappen ons hebben opgeleverd.

Wat moet iedereen weten over de mens en de wereld die hij maakt? Een commissie onder leiding van SCP-directeur Paul Schnabel boog zich de afgelopen tijd over deze vraag. Het resultaat: de gammacanon. Wekelijks publiceert de Volkskrant over een van de vijftig belangrijkste inzichten die de gammawetenschappen ons hebben opgeleverd. Vanaf nu is de gammacanon ook online te volgen op Kennislink (www.kennislink.nl/ga/gammacanon). Zodat iedereen voortaan kan weten dat Marokkanen beter integreren dan Turken en dat zelfmoord zelden een weloverwogen keuze is.

Vooroordelen
De sociale wetenschappen hebben te kampen met vooroordelen. Nutteloze dikdoenerij, wordt wel gezegd, zonder voorspellende waarde of verklarende theorie