Wil jij deel uitmaken van een groep leraren op (Nederlands en internationale) basisscholen die als eersten in Nederland lessen over computerwetenschappen en

Wil jij deel uitmaken van een groep leraren op (Nederlands en internationale) basisscholen die als eersten in Nederland lessen over computerwetenschappen en ‘computational thinking’ geven? Lees dan snel verder, want Stichting NewTechKids biedt een selecte groep docenten de zeldzame kans om gratis een trainingsprogramma, ter waarde van ruim 2.000 Euro, te volgen. 

Het programma is speciaal ontwikkeld voor de docent met weinig of geen ervaring op het gebied van technologie-onderwijs of programmering-gerelateerde lessen. Het doel is om het begrip te vergrootten van wetenschappelijke concepten over technologie, zodat je leerlingen van 4-12 jaar oud kan onderwijzen in dit domein. Deze training wordt alleen gegeven in het Engels in Amsterdam op verschillende dagen in begin 2018.

In 5 trainingssessies komen de computerwetenschappen theorie, onderliggende pedagogie, verschillende lesmethoden en strategieën voor klassenmanagement aan bod. Gewapend met die kennis worden de deelnemers getraind om 5 computerwetenschap lessen aan hun eigen leerlingen te kunnen geven.

Zie deze link voor meer informatie.