Een jaar na het fiasco om alle Google+-diensten aan elkaar te koppelen, trekt Google sommige van die diensten weer los. Het wordt in de eerste plaats weer mogelijk om een YouTube-kanaal te beginnen zonder Google+-account, en kun je ook zonder zo’n account reageren op video’s.

Een jaar na het fiasco om alle Google+-diensten aan elkaar te koppelen, trekt Google sommige van die diensten weer los. Het wordt in de eerste plaats weer mogelijk om een YouTube-kanaal te beginnen zonder Google+-account, en kun je ook zonder zo'n account reageren op video's.

Google koppelt de diensten per direct los van elkaar. Dat geeft wel aan dat Google+ niet het succes is waar Google ooit op had gehoopt. Google wilde van Plus het allesomvattende sociale netwerk maken door al zijn diensten er te laten samenkomen.

Verplicht

Het werd daarom verplicht een Google+-account te hebben om te reageren op video's. Dat kwam Google op veel kritiek te staan van gebruikers, omdat die zich gedwongen voelden weer een nieuw sociaal netwerk te proberen.

Niet verwijderen

Google waarschuwt er overigens wel voor dat YouTubers hun Google+-account nog niet moeten verwijderen, omdat ze daarmee ook hun YouTube-kanaal verwijderen. Het wordt "snel" mogelijk dat wel te doen.

Ontkoppeling

Google probeert op meerdere vlakken om Google+ te ontkoppelen van zijn diensten. Ook Google Photos is tegenwoordig te gebruiken zonder Plus-account. Het wordt daarnaast mogelijk voor mensen met een Google-account om hun Plus-account te verwijderen.