Bron: Sivon

Als u Google Workspace for Education wilt blijven gebruiken, dan moet u 3 handelingen uitvoeren. U moet:

  1. de juiste (technische) instellingen invoeren
  2. de nieuwe Google voorwaarden accepteren
  3. een onderwijsspecifieke DPIA uitvoeren

Daarnaast is het belangrijk dat u kennis neemt van de inhoud van de Update DPIA report on Google Workspace for Education. Hierin wordt uitgelegd hoe de begin dit jaar geconstateerde hoge privacyrisico’s worden beperkt. Dat document is nodig bij het uitvoeren van de 3 stappen.

1. Google Workspace met juiste (technische) instellingen gebruiken

De standaard instellingen van Google Workspace geven niet de hoogste bescherming van persoonsgegevens. Naast de nieuwe overeenkomst moeten ook een aantal instellingen gewijzigd worden in de Google Workspace Admin console om volledig aan de AVG te voldoen. Kennisnet, SIVON en SURF hebben een handleiding ontwikkeld waarin deze maatregelen beschreven staan. Deze maatregelen zijn ook beschikbaar voor de ict-leveranciers die schoolbesturen kunnen ondersteunen met het aanpassen van deze instellingen. Neem de tijd om alle instellingen goed te zetten en op de juiste wijze te communiceren naar uw medewerkers.

Als u voor Google Workspace gebruik maakt van de diensten van ict-leveranciers, dan raden wij aan hiermee in gesprek te gaan voor het doorvoeren van de instellingen. Wij adviseren deze instellingen met enige regelmaat te controleren aangezien clouddiensten zoals Google Workspace voortdurend in ontwikkeling zijn. Een nieuwe release kan gevolgen hebben voor de instellingen.

Bekijk de Technische handleiding voor Google Workspace for Education

Lees hier het gehele artikel