HP komt met een virtual reality-scherm met de illustere naam ‘Zvr’. Dit beeldscherm maakt gebruik van 3D-technologie en is met een bijbehorende bril en pen te besturen. Deze aankondiging werd gedaan op de CES-beurs in Las Vegas.

HP komt met een virtual reality-scherm met de illustere naam 'Zvr'. Dit beeldscherm maakt gebruik van 3D-technologie en is met een bijbehorende bril en pen te besturen. Deze aankondiging werd gedaan op de CES-beurs in Las Vegas.

Andere doelgroep

Met het 3D-scherm wil HP 'de barrières tussen de fysieke en digitale wereld verkleinen'. Om dit te bereiken neemt het een andere benadering van de 3D-technologie en in plaats van grote brillen en constructies op het hoofd kiest het voor een lichtere route. Met de lichtgewicht bril moet het gebruik van de Zvr makkelijker zijn dan zijn concurrenten. Verder richt HP zich niet zo zeer op de games en films met dit beeldscherm maar lijkt het vooral een educatieve weg in te slaan. In de demoversie op de CES kunnen gebruikers bijvoorbeeld een kikker ontleden.