Nu de scholen in heel Nederland gesloten zijn, is het belangrijk voor docenten om manieren te vinden om toch in contact te blijven met hun leerlingen. Afhankelijk van hoe lang de scholen dicht blijven kan het namelijk ook essentieel worden dat docenten instructie kunnen geven en leerlingen met elkaar kunnen samenwerken op afstand. Daarnaast is het belangrijk om vanaf begin af aan een kanaal te openen om tekstueel met je leerlingen in contact te kunnen blijven.

De originele blogpost is geschreven door Thomas Schoffelen.

Hier een aantal tips voor docenten van ons tech team:

Open een groepsgesprek met je klas

Vooral als mentor is het belangrijk om te zorgen dat je snel nieuwe informatie kunt verspreiden naar de leerlingen in je klas, maar ook het het laagdrempelig is voor leerlingen om contact met je op te zoeken. Het beste middel hiervoor is een groepsgesprek/groepsapp met je klas.

Geef online instructie

Google kondigde vorige week aan dat je als docent nu via Google Classroom gratis videogesprekken en live presentaties kunt organiseren met groepen van maximaal 250 personen. Dat maakt het perfect om instructie te geven, eventueel zelfs aan meerdere klassen tegelijkertijd. Waar je normaal drie aparte uren zou hebben waarin je instructie geeft over hetzelfde onderwerp aan drie verschillende klassen (lesgroepen), kun je nu één moment afspreken waarop je aan al deze leerlingen instructie geeft.

 

Voor de volledige post, klik hier.