In deze ‘In gesprek met’ spreekt Instruct Hans de Groot, docent Nederlands. Hans geeft les op de Techniek College Rotterdam (TCR), de grootste mbo-school voor technisch beroepsonderwijs in regio Rijnmond. Al bijna 40 jaar staat hij met veel plezier voor de klas. Hans vertelt gedreven over het lesgeven en het werken met GPS Nederlands.

Door Instruct

PASSIE EN KENNIS OVERDRAGEN

In gesprek met Hans de GrootIn gesprek met Hans praten we over wat het lesgeven voor hem al bijna 40 jaar zo plezierig maakt. “Passie voor het vak en kennis overdragen, zodat mijn studenten verder komen in de maatschappij, zijn mijn persoonlijke drijfveren”, vertelt Hans.

“STUDENTEN MET EEN MISSIE: CARRIÈRE MAKEN”

Wat vind je het mooiste aan het lesgeven binnen het mbo?  “De studenten zijn gemotiveerd en hebben een doel voor ogen. Ze hebben een missie, werken er vaak nog naast en willen carrière maken”, aldus Hans. “Doordat ze al gemotiveerd binnenkomen, zijn ze makkelijker te stimuleren. En wanneer je laat blijken dat je zelf ook interesse hebt in het vakgebied, tonen ze automatisch ook meer interesse. Dat vind ik het mooiste aan het mbo!”

TOEN HET NOG INSTRUCT ONLINE HEETTE…

Hans werkt al sinds 2011 toen het op de markt kwam, onder de naam Instruct Online, met de methode. Naast de naamsverandering is er op op technisch gebied ook het een en ander veranderd. “Ik liep er in het verleden tegenaan dat ik veel stappen moest nemen in de docentenomgeving om een student te volgen. Dat is nu niet meer met de introductie van de quickstart functionaliteit.” Hans voegt wel een tip ter verbetering toe: “Maak de methode compatible met IOS. Dat werkt niet feilloos.”

 

Lees verder