Jongvolwassenen van tussen de 18 en 34 jaar oud blijken zich niet al te vaak bekommeren om hun veiligheid op het internet. Zo checkt maar weinig (28 procent) of een gedownload bestand veilig is en worden massaal e-mails geopend van onbekende afzenders. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van IT-bedrijf Bit.

Jongvolwassenen van tussen de 18 en 34 jaar oud blijken zich niet al te vaak bekommeren om hun veiligheid op het internet. Dat meldt de Telegraaf. Zo checkt maar weinig (28 procent) of een gedownload bestand veilig is en worden massaal e-mails geopend van onbekende afzenders. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van IT-bedrijf Bit.

Het openen van een onbekende e-mail is nog tot daar aan toe, maar 41 procent van de ondervraagden geeft aan wel eens meegestuurde bestanden in dit soort mails te openen. 8 procent doet dit sowieso en 34 procent stelt het alleen te doen ’als ze denken er iets aan te hebben’.
Ook op het vlak van wachtwoorden valt er nog het nodige te verbeteren. Slechts 42 procent van de ondervraagden van onder de 35 blijkt regelmatig zijn wachtwoord te veranderen. Ook gebruikt 63 procent dezelfde wachtwoorden voor meer dan drie logins.