Hyves kent steeds jongere deelnemers, een Hyver van 6 jaar is geen uitzondering meer. 1:4 van de zes- tot achtjarigen heeft een eigen mobieltje. De helft van alle tieners is op internet wel eens privacygevoelige informatie over zichzelf tegengekomen. Het gaat hier om foto’s, mailadressen en telefoonnummers.

Hyves kent steeds jongere deelnemers, een Hyver van 6 jaar is geen uitzondering meer. 1:4 van de zes- tot achtjarigen heeft een eigen mobieltje. De helft van alle tieners is op internet wel eens privacygevoelige informatie over zichzelf tegengekomen. Het gaat hier om foto’s, mailadressen en telefoonnummers. Dit zijn slechts 3 van de meest recente onderzoeksresultaten in Nederland over jeugd en online privacy.

Reden voor de Nationale Opleiding MediaCoach (NOMC) om nieuw voorlichtingsmateriaal aan te bieden, speciaal voor kinderen en jongeren in het onderwijs, mediatheek of bibliotheek. Gekozen is voor de titel Databaas. Centraal staat de vraag: Ben jij je eigen databaas? Vandaag 10 februari zal de basisschoolversie van Databaas worden gepresenteerd op basisschool De Regenboog te Woerden. Meer informatie over het project kunt u vinden via: www.jeeigendatabaas.nl.