Codebladen, vierkante kralenplanken, gekleurde cilinderkralen en antwoordbladen zijn de ingrediënten voor Kraak de code met Kerst. Kinderen herkennen een cijfersymbool, hiermee pakken ze de juiste hoeveelheid kralen van een bepaalde kleur. Het ontcijferen van codes is leuk en een spannende activiteit.

Tijdens de Sint- en Kersttijd gaan de kinderen aan de slag met het kraken van cijfercodes op de vierkante kralenplank. Deze lessenserie Digitale Geletterdheid is bedoeld voor groep 1, 2 en 3

Online bestellen met Kerst

Post- en pakketbezorgers zijn heel druk in de kerstperiode. Bezorgster Charlotte heeft het reuze naar haar zin in deze tijd. Ze is namelijk dol op alle prachtige kerstfoto’s en afbeeldingen op de kaarten die ze bezorgd. De cijfercodes leiden dit keer naar deze mooie platen. Kunnen de kinderen tijdens het kraken al raden welke afbeelding verschijnt? Digitale geletterdheid is de basis van deze kraakopdrachten, aansluitend bij de 21e eeuwse vaardigheden.

Complete doelgericht lessen

Onderwijskundigen van de Rolf groep ontwikkelen lessenseries over verschillende onderwerpen. Een serie bestaat uit meerdere lessen die op elkaar opvolgen. De lessen zijn beredeneerd; doelgericht en sluiten aan bij de leerlijnen. Ook zijn de lessen opgebouwd uit lesfasen, waarmee leerkrachten direct aan de slag kunnen. Naast de basisactiviteit is er aanbod voor kinderen die iets meer of minder aankunnen. Codekrakers Sint & Kerst heeft wel 49 bijlagen met codebladen, kralenplanken en aansluitende materialen. Succes verzekerd!

Klik hier om de Codekrakers van de Rolf groep te bestellen en op jouw mail te ontvangen.