Zeer binnenkort verschijnen bij Uitgeverij Kluitman de eerste kinderboeken in het Lettertype Dyslexie. De titels die op zeer kortetermijn in dit lettertype verschijnen zijn: Koen Kampioen, Koen Kampioen Gescout!, Koen Kampioen Gaat internationaal en Floortje.Het Lettertype Dyslexie is ontwikkeld om mensen met dyslexie met minder moeite te laten lezen.

Zeer binnenkort verschijnen bij Uitgeverij Kluitman de eerste kinderboeken in het Lettertype Dyslexie. De titels die op zeer korte
termijn in dit lettertype verschijnen zijn: Koen Kampioen, Koen Kampioen Gescout!, Koen Kampioen Gaat internationaal en Floortje.
Het Lettertype Dyslexie is ontwikkeld om mensen met dyslexie met minder moeite te laten lezen.

De letters zijn zodanig ontworpen dat ze sneller worden herkend. Door het eigen karakter van de letters te verduidelijken, wordt verwisseling, draaien en spiegelen tegengegaan. Door de vorm van elke letter te benadrukken en bovendien meer ruimte aan te brengen tussen de woorden, ontstaat er minder verwarring tussen de afzonderlijke letters. Voor nog meer duidelijkheid wordt er ook extra wit tussen de regels aangebracht.

Het Lettertype Dyslexie is ontworpen door Christian Boer. Hij is grafisch ontwerper en heeft zelf dyslexie. Om lezen voor iemand met dyslexie gemakkelijker te maken, ontwierp hij het nieuwe lettertype.