Studenten ondersteunen de leerlingen met het voorbereiden op het eindexamen. De school biedt studenten een vast bedrag aan één-op-één online of offline bijles. Studenten worden opgeleid en begeleid door de lerarenopleidingen van universiteiten en hogescholen. Op deze manier hoopt StudetinzetopSchool de negatieve effecten van coronamaatregelen te beperken en hulp te bieden aan docenten in het voortgezet onderwijs.

Daarnaast hoopt het platform ook de belangstelling van studenten voor het onderwijs te wekken, om zo het probleem van lerarentekort op lange termijn op te lossen. Onder meer de VSNU, de VO-raad, diverse universiteiten en hogescholen, belangenorganisaties van studenten en scholieren en enkele niet-commerciële bijlesinitiatieven zijn aangesloten bij het StudentinzetopSchool.

Koningin Máxima gaat in gesprek met de initiatiefnemers van het platform over het ontstaan, de uitdagingen en de toekomstplannen. Aansluitend spreekt zij met een schoolleider en leerlingen en een student die via StudentinzetopSchool gekoppeld zijn. De student vertelt hoe hij is opgeleid om bijles te kunnen geven en de leerlingen gaan in op de impact die de bijles op hun voorbereiding op het eindexamen heeft.